Kreds København Vestegnen og Albertslund-Brøndby bliver en kreds

05-08-2017

Kreds København Vestegnen og Kreds Albertslund-Brøndby har besluttet at lægge sig sammen.

På det seneste ordinære kredsårsmøde i Kreds Vestegnen tilbage i februar måned, var det ikke muligt, at finde en ny kredsleder, efter Brian Jørgens efter mange år havde besluttet at trække sig tilbage. Kredsen fik et par måneders betænkningstid og besluttede til sidst, at de gerne ville lægges sammen med Albertslund-Brøndby

Kreds København Vestegnen har i mange år haft svært ved at finde fodfæste, og ikke mindst efter de seneste sammenlægninger af beredskaberne har det været svært for kredsen. De har løst nogle få førstehjælpsopgaver i lokalområdet, men også det har været for nedadgående.

Kreds Albertslund-Brøndby har derimod haft fuld fart på - både med førstehjælpsopgaver, men især ved gennemførelse af rigtig mange kurser i Robust Borger.

Da demografien i de to områder ligner meget på hinanden er der god synergi i, at sammenlægge de to kredse.

Landsledelsen besluttede, efter indstilling fra Region Hovedstaden, den 28. april 2017 at sammenlægge de to kredse under Kreds Albertslund-Brøndby.

I første omgang fortsætter Kreds Albertslund-Brøndby uden ændringer i hverken navn eller ledelse - men dækker altså nu også den gamle kreds København Vestegnens område.