Bliv hjerteløber

07-09-2017

Sammen med Akutberedskabet i Region Hovedstaden arbejder TrygFonden for at flytte den livreddende førstehjælp ind i private hjem, hvor 75 pct. af alle hjertestop sker.

Trygfonden.dk: Tre ud af fire hjertestop uden for hospital sker i eget hjem. TrygFonden vil med hjerteløber-konceptet flytte den livreddende førstehjælp ind i private boliger.

Omkring 4.000 mennesker i Danmark får hvert år hjertestop, heraf 3.000 i deres eget hjem. Sammen med Akutberedskabet i Region Hovedstaden – og med borgernes hjælp – vil TrygFonden arbejde for, at flere får livreddende førstehjælp og overlever.

Fra 1. september 2017 gennemfører TrygFonden et pilotprojekt, der skal få almindelige borgere til at melde sig som hjerteløbere på TrygFondens hjerteløber-app. Når der sker et hjertestop, vil 1-1-2 kontakte den nærmeste hjerteløber, der først vil blive guidet til den nærmeste hjertestarter og herefter til borgerens hjem, hvor hjertestoppet har fundet sted eller direkte til hjertestoppet for at give livreddende førstehjælp.

Hjerteløberen vil i mange tilfælde nå frem før ambulancen og kan ved at udføre livreddende førstehjælp – heriblandt afgive stød med hjertestarteren - have stor indflydelse på borgerens chance for at overleve.

Hjerteløber-konceptet er tidligere afprøvet i Sverige med gode resultater til følge. I Danmark vil projektet i første omgang blive gennemført i Region Hovedstaden, hvorefter resultaterne evalueres.

Som hjerteløber melder du dig frivilligt til at løbe ud med en hjertestarter og yde hjertelungeredning, hvis der sker et hjertestop i nærheden af dig. Du tilmelder dig og modtager alarmer via Hjerteløber-App'en, som du downloader i App Store eller via Google Play. I første omgang kører hjerteløber-projektet kun i Region Hovedstaden. 

Læs mere på hjertestarter.dk.